She-e Wu / Chris Deviney / Rolando-Morales Matos / tHUNder Duo / Sopron Balett

The Magic of Rhythm

Időpontok:

  • 2018. Június 16. Szombat 20:00 - Barlangszínház

She-e Wu

Marimba művész, az amerikai Northwestern University zenei intézetének professzora. Szólistaként világszerte lép fel neves komolyzenei fesztiválokon, a Chicagói Szimfonikusokkal pedig Amerika legrangosabb koncerttermeiben. Francia, belga, olasz, svéd, dán, angol, skót, német, spanyol, görög, japán, koreai és amerikai egyetemeken, konzervatóriumokban és egyéb zenei intézetekben vendégelőadóként szerepelt, zsűriként nemzetközi versenyeken vett részt többek között Franciaországban, Görögországban, Olaszországban, Atlantában. Több hangszergyártó cég tanácsadója, koncertjein saját tervezésű ütőivel játszik marimbán.

Chris Deviney

Chris Deviney 2003 óta a Philadelphiai Szimfonikus Zenekar elsőszámú ütőhangszerese. Korábban helyettes ütőhangszeresként is játszott a zenekarban, részt vett az 1991-es európai turnén a kétszeres Grammy-díjas olasz karmesterrel, a Milánói Scala korábbi zenei rendezőjével, Riccardo Mutival, majd az 1996-os ázsiai turnén Wolfgang Sawallisch karmesterrel. A zenekar több lemezfelvételén is szerepelt olyan kiváló karnagyok mellett, mint a koreai Myung-Whun Chung és az amerikai Grammy-díjas David Zinman.

A Philadelphiai Szimfonikus Zenekar előtt több neves zenekarokban is játszott, mint a New Orleans Symphony, a Toronto Symphony és a New York Philharmonic. Szóló- és kamarakoncerteken is bemutatkozott zenei intézetekben és egyetemeken, emellett mesterkurzusokat is tartott Lousianaban, Floridában és Penszilvániában. Jelenleg a New Jersey-ben lévő Rutgers Egyetem professzora.

Tanulmányai során számos ösztöndíjat nyert el. Ütőhangszeres alapdiplomáját a floridai egyetemen szerezte, a mesterképzést pedig a philadelphiai Temple Egyetemen végezte el. 2005-ben elnyerte a floridai egyetem Dohnányi díját.

Rolando Morales-Matos 

Rolando Morales-Matos ütőhangszeresként és karmester asszisztensként működik közre a Broadway "Az oroszlánkirály" című előadásában. Olyan művészekkel működött már közre színpadon és/vagy albumon, mint Paquito D’Rivera, Dave Samuels, Dave Valentine, Celine Dion vagy Michael Bolton, de játszott filmzenékben is (A rózsaszín párduc, Anyám nyakán). New York-ban rendszeresen lép fel különböző latin jazz formációkkal, emellett a Ron Carter Jazz Quartet valamint a Philadelphia Orchestra tagja, philadelphiai és new york-i zenei intézetek professzora. 

Horváth Kornél - Dörnyei Gábor /tHUNder Duo/

Horváth Kornél - ütőhangszerek
Dörnyei Gábor - dobok

Horváth Kornél és Dörnyei Gábor több, mint 12 éve játszanak együtt.  Azóta számos hazai és külföldi fellépésen, amerikai turnén vannak túl. Amerikában nem csak koncerteztek, hanem hangszerbemutató kurzusokat is tartottak. Koncertfilm-felvételük 2011 végén - Európából is rendhagyó módon, Magyarországról pedig abszolút elsőként - bekerült  az amerikai Hudson Music kiadó kínálatába.

A tHUNder Duo mára kivívta az európai és tengerentúli szaksajtó elismerését. "Komplex, exotikus, mesteri, izgalmas. Mindenkinek látnia kell, hatalmába kerít a művészetük." - ajánlja a páros kiadványát ötcsillagos kritikájában a RHYTHM Magazine - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban eladott dobos magazinja. A Drummer Magazine kettőjük dallamos és interaktív játékát emeli ki. A Drumm Channel pedig nemrég háromnegyed órás filmfelvételt készített velük. Horváth Kornél ütőhangszeres művészt 2016-ban a rangos RHYTHM Magazin a világ legjobb ütőhangszeres művészének választotta.  

Sopron Balett

A Thunder Duo és a Sopron Balett a társművészetek egymásra hatásaként a Sopron Drum programsorozatában ősbemutatót tart Lélekfonatok címmel. A dob és a tánc a legősibb lelki és testi érzeteket felelteti meg a mai világkorszakunknak, melyben a férfi és nő utat keres az érzelmi kapcsolatok és a sorsfonatok között.

I. helyár: 7.500 Ft / II. helyár: 6.000 Ft

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS