Dennis Chambers Trio & Tommy Campbell

Koncert

Időpontok:

  • 2019. Június 16. Vasárnap 20:00 - Barlangszínház

Fantasztikus és egyedülálló zenei élményben lehet részük azoknak, akik jegyet váltanak a Dennis Chambers Trio és Tommy Campbell előadására, ami dzsessztörténeti ritkaság, hisz a dzsesszdobolás két koronázatlan királya először játszik egyszerre, egy színpadon.

Tommy Campbell intelligens, izgalmas és stílusában hiteles dobjátéka már korán a jazz nagyjai közé emelte őt. Technikája bármilyen dobolásra alkalmassá teszi, mégis tehetségét leginkább a zene tónusára és az árnyalatok kidolgozására fordítja. A Berklee Zeneakadémián 1979-ben végzett, majd 1998-ban Distinguished Alumni Award díjjal jutalmazták. A Zeneakadémia elvégzése után Dizzy Gillespie zenekarának tagja lett, és pályája során olyan legendás dobosok hatottak játékra, mint Buddy Rich, Billy Cobham, Max Roach, Art Blakey és Tony Williams. Játszott és lemezt készített Dizzy Gillespie-vel, Sonny Rollinsszal, John McLaughlinnal, The Manhattan Transfer zenekarral, Kevin Eubanksszal, Jimmy Smithszel, Stanley Jordannal, Tania Mariaval, Gary Burtonnal. Az új generációs jazzmesterek egyik vezető tagja. Fontos feladatnak tartja a fiatal, kezdő zenészek támogatását és képzését. Ezért elkötelezte magát, hogy ne csak a dobolás technikai oldalát tanítsa meg diákjainak, hanem olyan lényeges elemeket is, amiket csak a gyakorlatban, más zenészekkel együtt játszva lehet megtanulni, az iskolákban nem. E célból hozta létre a Stirling Studiót, ahol válogatott fiatal zenészek tanulhatnak a mestertől.

 

Dennis Chambers Trio

Dennis Chambersről, a legendás jazzdobosról így vélekedik egyik kollégája, a világ egyik legjobb, ötszörös Grammy-díjas basszusgitárosa, Viktor Wooten: „Dennis nemzetközi hírű zenész, akinek egyedi hangja és zenei stílusa van. Miután az ember meghallgatja játékát, teljesen máshogy kezd viszonyulni a saját hangszeréhez, és játéka is megváltozik. Engem jobb zenésszé tett. Dennis Chambersszel öröm játszani, megvan a saját ritmusa, stílusa, és a saját határait kiszélesítve meg tud oldani bármilyen feladatot. Ezért szeretné minden zenész, hogy az ő együttesében doboljon.” Dennis négyévesen kezdett zenélni, s hatévesen már a Baltimore Club színpadán játszott. Különleges technikája és gyorsasága miatt vált hamar ismertté a zenei világban. Széles körű a zenei stíluspalettája, de leginkább a jazz fusion, funk és latin zenei stílusban játszik. Dennis Chambers játszott a legtöbb jazz-zenész óriással, felvételt készített és együtt játszott többek között Tommy Costerrel, John Scofielddel, George Duke-kal, Victor Wootennel, a Brecker Brothersszel, Santanával, a Parliament/Funkadelickel, John McLaughlinnal, a Niacinnal, Mike Sternnel, a CAB együttessel, Greg Howe-val és másokkal. 2004-ben a Berklee Zeneakadémia tiszteletbeli doktori címet adományozott neki.

A basszusgitáros virtuóz, Hadrien Feraud sokrétű, rendkívül finom technikája s ritka zenei tulajdonságai lehetővé tették, hogy olyan világhírű zenészekkel játsszon együtt, mint Chick Corea, John McLahughlin, Billy Cobham vagy Virgil Donati. A Spirit Fingers dzsesszformációval beutazta Amerikát – mindenütt telt házas koncerteket adva.

 
Thierry Mallard zseniális zongorista, zeneszerző, karmester, azt írták róla egy online francia jazzportálon, hogy zenét lélegez be és dzsesszt lélegez ki. Természetes könnyedséggel komponál, emelkedik azon projektek értéke, amelyekben részt vesz. Az Ilona Records alapítója, s a kiadó nyitott a jazz és a klasszikus zene minden formájára. Zenéjére hatott Bartók Béla és Igor Sztravinszkij is. Dennis Chambersszel közös lemezük, a Paris–New York meghozta számára a nemzetközi elismerést 1998-ban.

I. helyár: 7.500 Ft
II. helyár: 6.000 Ft
III. helyár: 3.000 Ft
 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!