Nincs feltöltve kép a programhoz

Dés – Nemes: Valahol Európában

Musical a Soproni Petőfi Színház előadásában

Időpontok:

  • 2019. Július 26. Péntek 20:00 - Barlangszínház
  • 2019. Július 27. Szombat 20:00 - Barlangszínház

Minden idők egyik legsikeresebb hazai musicalje, a Valahol Európában Mikó Istvánnal és soproni fiatalokkal a főszerepekben látható a Fertőrákosi Barlangszínházban. A rendező Halasi Imre Jászai-díjas, érdemes művész.

Radványi Géza 1947-ben készült, világsikert aratott filmje a magyar mozitörténet legendái közé került be. A történetből 1995-ben Dés László-Nemes István- Bőhm György-Korcsmáros György-Horváth Péter készített ikonikus musicalt a második világháború véget értének ötvenedik évfordulójának alkalmából.

A második világháború végén játszódó történet hősei bandába verődött csavargó gyerekek, akik egy romos kastélyban találnak menedéket, ahol a világtól elvonult karmester, Simon Péter is él. Először - mivel "idegen", tehát "ellenség" - fel akarják akasztani, ám a zenész és a gyerekek között hamarosan barátság szövődik, melyben Simon emberi tulajdonságain túl a zene (a művészet) varázsának is nagy szerepe van. Együtt lesznek "idegenek" egy felzaklatott, félelemtől fűtött világban. Amikor az ellenük hergelt falusiak megtámadják a kastélyt, együtt védik meg azt, és közösen harcolnak a fogságba esett kölykök kiszabadításáért. Közben véget ér a világháború, és a karmester az ódon kastélyt hivatalosan is a gyermekek otthonává teszi. Együtt akarnak élhető világot teremteni. Győzni akarnak az ostoba félelmek, előítéletek felett.

I. helyár: 7.500 Ft
II. helyár: 6.000 Ft
III. helyár: 3.000 Ft
 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!