Szuperhősök - Egmonttól James Bondig

DOHNÁNYI Restart koncert

Időpontok:

  • 2020. Június 27. Szombat 19:00 - Barlangszínház

A dátum szimbolikus, hiszen éppen fél évszázada, 1970. június 27-én nyílt meg a barlangszínház mostani helyén az Oidipusz király díszelőadásával. 1937-ben pedig június 27-én tartották az első, Dohnányi Ernő által megálmodott Szabadtéri Játékokat a kőfejtő bejáratánál.

Az este hét órakor kezdődő jubileumi esten fellép Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas szlovákiai magyar színész, érdemes művész, aki az 1970. június 27-i előadásban Kreon szerepét alakította. Az ünnepi köszöntők után csendül fel a Dohnányi RESTART klasszikus zenei bérlet első koncertje, melyen a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar "Szuperhősök" címmel tiszteleg a koronavírusos helyzetben helytálló egészségügyi dolgozók, valamint mindazok előtt, akik a járvány idején is példás munkával szolgálták a társadalmat, közösségeinket. A hangversenyen Beethoven, Gounod és Erkel Ferenc művei mellett James Bond- és más híres filmek zenéi csendülnek fel.

Műsor:
Beethoven: Egmont-nyitány, op. 84
Beethoven: Coriolan-nyitány, op. 62
Gounod: Faust-keringő
Norman: James Bond Theme
Marvel-filmzenék: The Avengers, Wonder Women, Black Panther, Ant-Man
Erkel Ferenc: Palotás a Hunyadi László c. operából

Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar
Művészeti vezető: Kóczán Péter

A Dohnányi RESTART bérlet koncertjei szombat esténként 7 órakor kezdődnek a Fertőrákosi Barlangszínházban. 
Időtartam: kb. 60-70 perc
Jegyár: 3000 Ft, jegyár 14 év alattiaknak: 2000 Ft
Bérlet ára az 5 hangversenyre: 10.500 Ft
Diákbérlet: 7000 FtA szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020. (V.27.) kormányrendelet értelmében az előírt létszámkorlátozás betartásával és a védőtávolságok biztosításával a 760 fős nézőtéren mindössze 199-en vehetnek részt a rendezvényeken. A nézőtéri közönség csak minden második sorban és minden harmadik ülésen foglalhat helyet. Ez utóbbi alól kivételt képeznek az egy háztartásban élők.