Demjén Turné 2020

Fertőrákos

Időpontok:

  • 2020. Szeptember 5. Szombat 19:30 - Barlangszínház

Mint az Ön előtt is ismert, a koronavírus miatti kényszerintézkedések okán a soproni Novomatic Arénába tavaszra tervezett Demjén koncertet elhalasztottuk szeptember 5.-re.
Az Önök biztonsága fontos nekünk, ezért - az Operatív Törzs ajánlására - a nagy befogadóképességű zárt terű Arénából a koncertet áthelyezzük ugyanaz napra egy kisebb, biztonságosabb - félig nyitott térbe - a fertőrákosi Barlangszínházba.
Munkatársaink figyelemmel vannak arra, hogy Ön hová és milyen kategóriájú jegyet vásárolt és az eltérő ülésrend ellenére maximálisan igyekeznek, szinte hasonló pozícióba átdiszponálni az Ön új helyét, amelyet jelen levelünkkel egyidőben juttatunk el Önnek. Kérjük ezt feltétlen hozza magával, hogy minél gördülékenyebben tudjuk a helyszínen a helyére ültetni!
A biztonság- és komfortérzetük fokozása érdekében ajánljuk figyelmükbe koncert helyszínén kihelyezett kézfertőtlenítő berendezések használatát!

Figyelmébe ajánljuk továbbá:

- A maszk használatát, amely nem kötelező, de javasolt. Amennyiben igénylik, úgy térítésmentesen biztosítunk!
- Köhögéskor, tüsszentéskor behajlított könyökkel vagy zsebkendővel takarja el az orrát, száját!
- Ha egy kicsit is betegnek érzi magát, inkább maradjon otthon!
A hostesseink, a biztonsági szolgálat, a büfé munkatársai maszkot viselnek majd.

Egy igazi állócsillag

1970. szilveszterén vált országosan ismertté, amikor éjfél előtt pár perccel a Bergendy együttessel előadta a Mindig ugyanúgy című dalt a Magyar Televízióban.

Ez kereken 50 éve volt!

A Bergendy lemezeladási példányszámokat döngetve, számtalan azóta is élő slágerrel ajándékozta meg a közönséget. (Sajtból van a Hold, Jöjj vissza vándor, Love, stb.)

A Bergendy együttest követően Demjén Rózsi szólólemezt készített, amelyről a címadó Fújom a dalt, valamint a Sohase félj és a Mikor elindul a vonat című dal számtalan rádióállomás azóta is játszott népszerű slágere.

Ezt követte a 80-as években a V’Moto-rock korszak, amely korát megelőző progresszív zenekarként ontotta magából a korszak dalait. (Gyertyák, Jégszív, El kell, hogy engedj, Fekszem az ágyon, stb.)

A V’Moto-rock korszakkal párhuzamosan 4 film címadó dalával tarolta a hazai könnyűzenei piacot: Szerelem első vérig, Szerelem második vérig, Moziklip, Honfoglalás.

Ebből a formációból Menyhárt János zeneszerző, gitáros a 80-as évek végén kezdődő Demjén szólókarrier meghatározó szereplőjévé vált. A korszak kezdetét a Szabadság vándorai című lemez fémjelezte.

Demjén lemezeinek eladási száma több millióra, koncertjei pedig több ezerre tehetők, melynek csúcspontjaként minden év december 30-án, (immáron 23-ik alkalommal) a budapesti Arénát tölti meg.

Munkássága elismeréseként számtalan szakmai és állami kitüntetés tulajdonosa.

A 2019-es év azonban nem úgy indult, hogy ez a zseniális zeneszerző, énekes, előadóművész karrierje tovább folytatódik. Combnyaktörés és agyérgörcs után minden koncertjét lemondta. Egy kivétel volt a december 30-i Aréna koncert, amire hála Istennek felépült és a koncert maga egy eufórikus népünnepéllyé változott. Ezt a hangulatot és látványvilágot szeretné a 2020-as Demjén turnéra átültetni, amelynek Indulj, új csodákat látni… a címe