Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

SopronDrum: Robben Ford & Bill Evans & David Friedman Solo

koncert

2021. július 16., péntek 20:00 - Barlangszínház

Blues, miles and beyond

>>>ONLINE TICKETS<<<


Tisztelt Nézőink!

2021. július 16-án (pénteken) David Sanborn helyett Robben Ford és Bill Evans koncertezik a Fertőrákosi Barlangszínházban.
A David Sanborn Acoustic Band koncert új időpontja: 2022. július 15. (péntek).
A David Sanborn koncertre megváltott jegyek automatikusan az új koncertre érvényesek, kérésre az esetleges a jövő évi előadásra érvényesíthetők , vagy a koncert napjáig visszaválthatók.
További információért keressék jegyirodánkat személyesen, telefonon (99/517-517), vagy emailen (jegyiroda@prokultura.hu).

Megértésüket köszönjük!


Az estet a kiváló vibrafonos művész, David Friedman szóló performansza nyitja.

David Friedman-t az egyik legbefolyásosabb vibrafonistának tartják a hangszer történetében. Nemzetközileg elismert vibrafon és marimba művész, zeneszerző és jazzpedagógus. Sajátos zenei üzenete az izgalmasan változatos zenei tapasztalataiban gyökeredzik.Kevés jazz zenész mondhatja el magáról, amit ő, hogy olyan különleges zenei személyiségekkel dolgozott, mint Leonard Bernstein, Luciano Berio, Bobby McFerrin, Wayne Shorter és Yoko Ono.

A lista nem áll meg itt. Friedman-t élőben vagy felvételeken hallhatták többek között Joe Henderson, Horace Silver, Johnny Griffin, Hubert Laws, Jane Ira Bloom, Ron Carter és John Scofield közreműködésével.

David Friedman először 1978-ban szerepelt Magyarországon, a székesfehérvári Interjazz Fesztiválon a Double Image nevű zenekarával.

A Dave Samuels vibrafon és marimba művésszel közösen létrehozott együttes, a 70-es évek végétől frenetikus sikereket ért el, s a két művész a világ legjobb ütőhangszeres előadóművészei közé emelkedett.

Robben Ford/Bill Evans - Blues, miles and beyond

Bill Evans – saxes

Robben Ford – guitar, vocal

Gary Grainger - bass

Wolfgang Haffner – drums

Ritka szerencse, bármikor is esik meg, amikor hasonló gondolkodású zenészek találkoznak, hogy valami különlegeset, a zene mezsgyéit feszegetőt alkossanak, ami mégis egy szélesebb közönséghez jut el. Nos, Robben Ford és Bill Evans pontosan ezt tették. Külön-külön évtizedek óta zenélnek és alkotnak különböző zenekaraik berkein belül, mely alkotómunka eddig is jócskán túlmutatott a jazz, a rock és a blues által kijelölt határokon.

Azon ritka alkalmak, amikor lehetőségük nyílik “erőiket egyesíteni”, valóságos csodával érnek fel. Ennek jött el most az ideje.

ROBBEN FORD napjaink egyik meghatározó elektromos gitár művésze, különösen ismert blues játékáról és dalairól, valamint arról, hogy otthonosan mozog a zene, számos összefüggő területén. Az ötszörös Grammy-díjra jelölt olyan művészekkel játszott, mint Joni Mitchell, Jimmy Witherspoon, Miles Davis, George Harrison, Phil Lesh, Bonnie Raitt, Michael McDonald, Bob Dylan, John Mayall, Greg Allman, Susan Tedeschi, Keb Mo, Larry Carlton, Mavis Staples, Brad Paisley és még sokan mások.

“Ki az, aki összeköti Miles Davis-t, John McLaughlin-t, Herbie Hancock-ot és rock legendák hosszú sorát? Nos, BILL EVANS!

Evans a 80-as években lépett a zene nemzetközi színpadjára Miles Davis-el, (21 éves korában és 6 felvételt készített Davis-el) amit turnék és lemezfelvételek sora követett olyan művészekkel, mint John McLaughlin, Herbie Hancock, Mick Jagger, hogy csak néhány nevet említsünk. 26 szóló albummal, Grammy jelölésekkel, számtalan közös és egyéni turnéval a háta mögött, soha nem tekintgetett hátra. Az ilyen inspirációknak köszönhetően Bill folyamatosan alakította és alakítja zenéjét.

Bill "Soulgrass" bandája, mindannak ami amerikai és a magával ragadó "soul-jazz" (2005-2016) irányzat egyvelegének tekinthető, így Bill és Robben együttműködése természetesnek számít.

Bill és Robben közösen keresik a kapcsolatot a legkülönfélébb kortárs zenékkel (blues, soul, jazz), igyekeznek felfedezni azokat, ugyanakkor nem felejtkeznek meg gyökereikről. Mindketten játszottak Miles Davis-szel.

Nem régen adták ki első közös CD-jüket, "Sun Room." címmel "Nem is lehettem volna boldogabb evvel a felvétellel. A vibrálás, a rezgés a munka során végig olyan nagyszerű volt, hogy élmény volt maga az is, hogy a részesei lehettünk.” – mondja Robben.

"Ennek a felvételnek az elkészítése egészen különleges volt. Időtlen zene, a legmagasabb szinten" mondja Bill.

"Robben és én roppant izgatottak vagyunk, hogy ismét közösen turnézunk. Ilyen formációk egyszerűen nem állnak fel minden nap. A blues-tól a kortárs jazz-ig terjedő zenei utazásra hívunk mindenkit, amit egy sóhajnyi Miles Davis-szel is megfűszerezünk!"A SopronDrum fesztivál két koncertjének egyidőben történő jegyvásárlása esetén 20 % kedvezményt biztosítunk a jegyek árából. (A kedvezmény a két koncertre történő azonos számú jegy vásárlása esetén érvényes.)