Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Nyílik a Témapark március 29-én!

Húsvét hétvégéjén nyitja kapuit a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház Témaparkja 2024-ben.

Örömmel jelentjük be, hogy a 2024-as szezonban a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház Témaparkja március 29-től újra megnyitja kapuit. Az UNESCO világörökség részeként számon tartott helyszínen a Témapark már jövő péntektől a természetbe hívja a kirándulni vágyókat.




„Fülem hosszú, bundám selymes,
a farkincám pöttöm.
Húsvétkor a gyereksereg,
nagyon várja a jöttöm.”

Na ki vagyok?

Nyuszi Hopp! – kreatív családi nappal kedveskedünk a családok és a gyermekek számára a Témaparkban húsvét hétfőjén. Kreatív játszóház, mondókák, tojáskeresés és tojásfestés barangolás a barlangban, nyuszimesék és ügyességi feladatok is várják a látogatókat.




A Fertőrákosi Kőfejtő és Témapark minden nap tíz és este hat óra között látogatható. Az érdeklődőket a nemrég megújult, interaktív felületekkel kibővült túra lehetőséggel várjuk, melyek nem csak csoportosan, hanem egyénileg is látogathatók. A felszíni túra az úgynevezett Sziklai benge tanösvényen halad. A tanosvény névadó növénye a Sziklai benge Közép-Európa mészkőhegységeiben él, így a kőfejtő területén is jól érzi magát. Az útvonalat bejárva a fertőrákosi kőfejtő, a Fertő melléke és a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeivel találkozhatnak látogatóink. A kilátópontokon kialakított tematikus bemutatóhelyek segítségével nemcsak sok érdekes információhoz juthatnak, hanem csodálatos kilátás nyílik a Fertő-tóra és a környező vidékre. A gyerekek számára Denevér Dani nyomán számos izgalmas játékos tanulási lehetőséget biztosítunk a helyszínen, ahol megismerkedhetnek a komolyzenével, a helyi kőzetek kialakulásának történetével, a Fertő-táj jellegzetes és védett élővilágával és egy hazánk, Sopron és a Páneurópai Piknik történetével. Ehhez nem csak az elképesztő környezet adta lehetőségek nyújtjanak segítséget, de interaktív filmmel, telefonos játékokkal és QR kóddal elérhető tartalommakkal várjuk a kiváncsiakat.




Gyere és légy részese te is!

Várunk mindenkit sok szeretettel, hisz indul a szezon!


>>> Jegyárak és nyitvatartás <<<