Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Szent Iván-éji programok idén is!

Egy látványos, fergeteges este a Barlangszínház nagyszínpadán a Soproni Szimfonikus Zenekar hangversenyével.Tavaly nagy sikernek örvendett a Barlangszínház Szent Iván éjjelén tartott programja, még a rossz idő ellenére is. Ezért úgy gondoltuk, idén is „megünnepeljük” a nyárközép éjszakáját. A varázslás, szerelmi mágia és a bűbáj éje a Szent Iván-éj.

A nyár leghosszabb nappala ez, melyet a nyár kezdetének tartanak csillagászati értelemben. Régebben ez június 24-ére esett, de a naptári eltolódások miatt ez idővel három nappal korábbra, június 21-ére került.

Szent Iván éjszakája, ha nem is a legrövidebb, viszont a nyár legizgalmasabb, eseménydúsabb éjjele. Népszokások, hiedelmek garmadája kapcsolódik ehhez a titokzatos ünnephez. A nyárközép napja szinte az összes európai kultúrában szorosan kapcsolódik a Naphoz, a fényhez, pontosabban a fénynek, az életnek és a világosságnak a győzelméhez a sötétség, az elmúlás és a gonosz erői felett.


>>> ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS <<<Mutatjuk részletes programunkat:


16.30 – Köszöntő

A Bruckner Borászat tüzes vörösborának bemutatója és borkóstoló

Kiállítás: 8 nő, akik különleges szerepet játszottak Anton Bruckner életében


17.00 – 17.50 A Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertje

              Anton Bruckner: Első szimfónia

A későromantika nagy hatású mestere, Anton Bruckner, 200 éve született a szomszédos Ausztriában. Zenéje új távlatokat nyitott és alapjaiban értelmezte újra a szimfonikus zene szerepét. Egy izgalmas ízelítőt, egy "Warm Up" előadást hallhatunk az Első szimfónia részleteivel a Fertőrákosi Barlangszínház falai közt.


18.00 – 18.10 Herkules (Héraklész)

                            A Sopron Balett bemutatója

Prométheusz a görög mitológia egyik alakja, egy titán, aki ellopta a tüzet az istenektől az embereknek. Prométheuszt Zeusz azzal büntette, hogy a Kaukázus hegyén egy sziklához láncoltatta. Héraklész, Zeusz fia azonban kiszabadította Prométheuszt.


18.15 – 18.35 Az Eleven Light Dance LED-es fény zsonglőr táncos produkciója