Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Barlang 2024
Témapark - Interaktív kaland
Barlangszínház

Kultúra és kirándulás egy helyen

Témapark ajánló - COME WITH ME blog

Holnap nyit a Témapark! Gyertek ti is a szabadba kirándulni! Szeitl Mónika írásával ajánlunk a kőfejtőbe látogatást!Amit érdemes tudni a kőfejtőről, hogy elég jól ellátták információs táblákkal, illetve kifejezetten érdekes, sőt néhol interaktív, így örökmozgó gyerekekkel megáldott családoknak is bátran ajánlom. Mi nagyjából 2 órát töltöttünk el a terület bejárásával és állíthatom, hogy egyikünk sem unatkozott! Akadt itt mesés kilátás az egykori bányára, panoráma a környékre, kiállítás, vetítés, magasba való felmászás, onnan lekukkantás, információk a denevérekről, az ősi tengeri élőlényekről, a kőfejtésről – szóval tényleg tanulságos és izgalmas program, bár a kisebbeket valószínűleg inkább a barlangok fogják lenyűgözni, mintsem a tudnivalók. Viszont folyamatosan lehet menni, futni, felfedezni, lépcsőzni, kérdezgetni, szóval a kicsiknek is szuper.
Ha gyorsan össze akarnám foglalni, akkor azt mondanám, hogy a kőfejtőben három programon vehetünk részt:

  • Az első a bejárattól a barlangig futó Sziklai Benge Tanösvény bejárása, ahol az információs táblának köszönhetően megismerkedhetünk a tájjal és az itt élő növény- és állatfajokkal.
  • A második a témapark, ahol különféle ismeretekkel gazdagodhatunk az itt élő denevérfajokról, a tengeri maradványokról és élőlényekről (mivel évmilliókkal korábban ezt a területet tenger borította) és a mészkőről valamint annak bányászatáról.
  • A harmadik pedig a sziklaszínház, amely ugyan csak távolról tekinthető meg, de biztos vagyok bene, hogy nagyon különleges élmény lehet itt megnézni egy előadást vagy meghallgatni egy koncertet – mivel remek az akusztikája.


Nekünk tehát nagyon tetszett az egyiptomi sziklatemplomokat idéző kőfejtő, ami ha ismerősnek tűnik, az nem a véletlen műve, ugyanis számos filmben szerepelt már, mint helyszín (pl. A kőszívű ember fiaiban)
A teljes cikk itt olvasható: COMEWITHMEBLOG

Köszönjük Mónikának és családjának, hogy ellátogattak hozzánk, várunk titeket máskor is!